• INAINTE de a va inscrie online la eveniment, va rugam sa cititi cu multa atentie acest Regulament si celelalte sectiuni ale paginii oficiale azuga.trailrace.ro!
 • Prin INSCRIEREA la aceasta competitie concurentii accepta automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine in contradictie sau contravine regulamentului nu va fi luata in considerare.
 • Organizatorul “Sport La Orice Varsta” este o asociatie nonprofit, fara activitate economica, iar concursul Azuga Trail Race powered by JYSK nu este un produs sau serviciu oferit contra cost, ci este o manifestare sportiva pentru amatori/profesionisti a carei organizare si desfasurare este posibila datorita exclusiv contributiilor de participare ale concurentilor, contributiilor sponsorilor/partenerilor de organizare precum si datorita pasiunii noastre pentru miscarea in natura, a muncii in afara joburilor permanente si a dedicatiei voluntarilor nostri.

Azuga Trail Race powered by JYSK este o competitie de alergare montana (trailrunning) care se desfasoara in muntii Baiului.


Trasee:

-Traseul ATR L31 DYNAFIT: dificil, are 31 km lungime si 2000 m diferenta de nivel, se adreseaza doar sportivilor, celor foarte bine pregatiti fizic si mental, cu experienta alpina si abilitati exersate de orientare, celor carora le place provocarea sau celor care vor sa-si testeze limitele.

Timp limita intermediar la baza partiei Sorica, 20 km/1200 m: 4 ore.

Timp limita de parcurgere a traseului 6 ore si 30 minute.

- Traseul ATR M20 COMPRESSPORT: are 20 km lungime si 1200 m diferenta de nivel, se adreseaza sportivilor, celor bine pregatiti fizic si mental, cu experienta si abilitati de orientare, celor carora le place provocarea sau celor care vor sa-si testeze limitele.

Timp limita de parcurgere a traseului 5 ore.

- Traseul ATR S13 GARMIN: are 13 km lungime si 850 m diferenta de nivel, este recomandat alergatorilor mai putin experimentati care doresc sa se acomodeze cu concursurile de tip outdoor si iubitorilor de trekking.

Timp limita de parcurgere a traseului 4 ore.

- Traseul Sorica Sunset Vertical luminat de VARTA: are 2 km lungime si 550 m diferenta de nivel.

Pe Trasee se vor gasi puncte de sustinere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzator, vor fi vizibile ai vor trebui sa fie parcurse in ordinea crescatoare a numarului lor.

Este interzisa continuarea traseului pentru concurentii care nu se incadreaza in timpii limita, cei care nu respecta aceasta regula vor primi interdicie de a mai participa la evenimentele organizate de catre Asociatia Sport La Orice Varsta si partenerii nostri. Siguranta dumneavoastra este prioritara!


Cine participa?

- Toate traseele de concurs ATR sunt destinate celor care au implinit varsta de 18 ani si sunt apti din punct de vedere medical, fizic si mental sa sustina acest tip de efort.

- Exceptie pot face juniorii legitimati la cluburi sportive care au dovedit reale calitati atletice si pentru care este necesar acordul parintilor/tutorelui, scris si semnat pe formularul de inscriere/declaratia de responsabilitate, care sa ateste ca acestia cunosc conditiile si regulile competitiei si sunt de acord cu inscrierea si participarea tanarului la concurs.


Locuri disponibile:

- 1000 de locuri la ATR L31, ATR M20, ATR S13 si 200 de locuri la prologul de vineri, Sorica Sunset Vertical.

Inscrierea:

- Inscrierea la Azuga Trail Race powered by JYSK 2023 se face fie completand formularul on-line din sectiunea Inscriere fie completand formularul tipizat disponibil in zona de validare, la fata locului.

-Inainte de a va inscrie online asigurati-va ca ati citit cu atentie informatiile tehnice care prezinta descrierea traseelor si asigurati-va ca alegeti traseul de parcurs care se potriveste cel mai bine pregatirii dumneavoastra sportive. Va stam la dispozitie oricand cu sfaturi privind alegerea traseului potrivit pe contact@sportlaoricevarsta.ro sau pe pagina noastra de Facebook: Azuga Trail Race.

Modificarea traseului de catre organizatori sau anularea cursei:

-Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amana cursa in cazul in care vremea nu permite desfasurarea concursului in conditii de siguranta pentru participanti (de exemplu furtuna cu fulgere si trasnete). De asemenea, in situatii exceptionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu instiintarea prealabilă a celor inscrisi. Amanarea competitiei se poate face numai pentru ziua de duminica 22 octombrie 2023.

Oprirea / retragerea din cursa:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in urmatoarele cazuri:
- s-a accidentat dupa start;
- starea fizica nu-i mai permite continuarea cursei;
- in cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunand la numerele de urgenta comunicate.
Retragerea din cursa va fi confirmata de catre concurenti prin semnarea fisei de concurs si depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Penalizari/descalificare:

- Aruncarea pe traseu a produselor consumate si/sau a altor gunoaie este complet INTERZISA, va fi strict monitorizata de voluntari/arbitri de traseu si duce imediat la DESCALIFICARE;
- Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;
- Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea intregului traseu – descalificare;
- Nerespectarea regulilor competitiei – descalificare;
- Comportament nesportiv fata de alti participanți, oficiali, public, alte persoane – descalificare;
- Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;
- Incercarea de a continua traseul “pe propria raspundere”in afara concursului dupa expirarea timpilor limita – descalificare si interzicerea participarii ulterioare la evenimentele Asociatiei Sport La Orice Varsta;
Contributia de participare nu se va inapoia in cazul descalificarii.

Siguranta:

- Pe toata durata concursului circulatia rutiera va fi partial restrictionata in zona urbana, iar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece masini, biciclete, turisti sau se pot intalni animale.

- Orice accident in care sunt implicati participantii de la Azuga Trail Race powered by JYSK, survenit in timpul desfasurarii concursului din nerespectarea regulilor de concurs, a indicatiilor arbitrilor de traseu si/sau a echipelor Salvamont si Jandarmerie Montana si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicati in accident.

- Participantii sunt direct responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorul nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care participantul se accidenteaza sau se raneste. Va exista in zona de start/finish o ambulanta cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgenta in caz de nevoie.

- Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.

Contributia dumneavoastra de participare presupune urmatoarele beneficii:

 • Kitul de concurs: număr personalizat, caciula DYNAFIT pentru primii 700 de participanti la cursele ATR L31, M20, S13 si o lanterna frontala VARTA pentru participantii la Sorica Sunset Vertical luminat de VARTA, alte materiale. În unele cazuri, mărimea produsului oferit in kit poate diferi de cea bifată de participanți în formularul online de înscriere;
 • Cronometrare individuală, tabelă electronica
 • Puncte de susținere pe traseele ATR L31, ATR M20, ATR S13 unde se va putea consuma apă, băutură energizantă, fructe etc.;
 • Pachet de revitalizare în zona de Start/Sosire;
 • Clasament online și diplomă electronică;
 • Medalie de finisher pentru toti cei care termina cursele în timpul indicat;
 • Ambulanță;
 • Premii în bani, în echipament sportiv si/sau vouchere;
 • Extrageri de premii surpriză pentru toți participanții la evenimentul Azuga Trail Race powered by JYSK;
 • Puncte ITRA/UTMB;
 • Albume fotocu fotografii ale participantilor;
 • O portie de mancare dupa cursa;
 • Sistem de sonorizare și prezentator eveniment DJ Cătălin Sănătescu;
 • Alte beneficii care vor fi anunțate pe pagina de Facebook a competiției.

-Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați participarea la cursă vă rugăm să anunțați acest lucru la contact@sportlaoricevarsta.ro , resursele noastre vor fi folosite mai eficient.

-Contribuția de participare la eveniment NU ESTE RETURNABILA și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi.

-Totuși, aveți posibilitatea de a transfera locul altei persoane sau de a schimba traseul de concurs, trimițând un email de solicitare la contact@sportlaoricevarsta.ro până pe data de 13 octombrie 2023, ora 12.00. Sarcina de a găsi persoana către care veti face transferul intra în sarcina dumneavoastra.

După 13 octombrie 2023 nici un alt fel de modificare nu va mai fi acceptată din motive organizatorice.

Traseul ATR L31 DYNAFIT

- Masculin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Feminin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Open General Masculin și Feminin

Traseul ATR M20 COMPRESSPORT

- Masculin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Feminin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

-Open General Masculin si Feminin

Traseul ATR S13

- Masculin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Feminin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

-Open General Masculin si Feminin

Traseul Sorica Sunset Vertical

-Open General Masculin si Feminin

-Copii sub 18 ani Masculin si Feminin

- Încălțări cu profil sportiv (pantof alergare montană, obligatoriu);

- Windstopper, foita de vant. (obligatoriu);

- Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);

- Bidon/flask hidratare (obligatoriu);

- Frontala pentru Sorica Sunset Vertical (recomandat);

- Pantaloni lungi sau combinatie de colant si jambiere (recomandat în caz de vreme rea);

- Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea);

- Folie de supraviețuire (recomandat în caz de vreme rea);

- Bentiță/căciulă/șapcă/manusi (recomandat în caz de vreme rea);

- Borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat în caz de vreme rea);

-Bete de trekking (recomandat). Atenție, dacă luați bețele de trekking/alergare cu voi în cursă de la start este obligatoriu să ajungeți cu ele la linia de finiș!;

În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus. Recomandam sa aveti in bagajul dumneavoastra echipament de vreme rea pentru a nu fi surprinsi de schimbari de ultim moment.

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul sau la descalificare, în cazul în care se observă pe traseu, de către arbitri/voluntari!

Despre organizarea evenimentului:

- Declaratia de responsabilitate se va complete electronic, individual, prin intermediul link-ului unic primit pe email-ul de confirmare a participarii;

- Revizuirea listei de participanți și validarea lor se va face în data de 20 octombrie 2023 între orele 16:00-20:00 și/sau pe 21 octombrie 2023 între orele 07:00 - 09:30;

- Organizatorul poate acorda oricand wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste cele 1000 de locuri disponibile;

- După 13.10.2023 nu se mai fac înscrieri online, pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs;

- Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia accepta implicit ca materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului sau a produselor partenerilor. Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalți fotografi;

- Fotografiile si rezultatele de la Azuga Trail Race powered by JYSK reprezinta documente cu caracter public si pot fi folosite in demersuri statistice, jurnalistice, de cercetare fara acordul prealabil al participantilor;

- Toti participantii sunt obligati sa prezinte un act de identitate in momentul ridicarii kitului si sa fi completat si semnat declaratia electronica pe propria raspundere. Prin inscrierea la aceasta competitie, concurentii accepta automat regulamentul acesteia;

- Noutățile despre cursă le vom posta pe paginile noastre de Facebook, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like paginii YOLO Events și paginii Azuga Trail Race. În săptămâna anterioară desfășurării cursei toți participanții cu adresa de email valida vor primi prin poșta electronică tot ceea ce trebuie sa știe despre concurs prin intermediul revistei electronice a evenimentului;

- Participanții/voluntarii care câstigă premii la extragere și nu sunt prezenți pierd premiile, la fel și câștigătorii curselor care nu participă la festivitatea de premiere (indiferent dacă premiul este în bani, echipament sportiv sau vouchere).


Despre competiția sportivă:

- Startul va avea loc în data de 21 octombrie 2023 la ora 10:00 pentru traseele ATR L31, ATR M20, la 10:10 pentru ATR S13 si pe 20 octombrie 2023 la ora 18:15 pentru Sorica Sunset Vertical;

- Organizatorii pot refuza participarea la cursa a celor insuficient pregătiți din punct de vedere sportiv, a celor pe care îi consideră a nu avea experiență potrivită traseului la care au ales sa participe, a celor fără echipament obligatoriu la start;

- Numărul de concurs trebuie să fie atașat în fața și în mod obligatoriu trebuie sa fie vizibil pe toată perioada concursului. Pierderea numărului de concurs duce la descalificare;

- Cronometrajul se va face individual, iar clasamentele vor fi disponibile imediat după concurs și în zilele următoare cursei. Dacă doi concurenți ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1;

- Ajutorul din exterior (alimente, energizante, bețe, haine, etc.) este permis doar în punctele de revitalizare de pe traseu, in spatial delimitat de catre organizatori;

- Sunt permise scurtăturile făcute pe o distanță mai mică de 15 m doar în cazul în care s-a creat ambuteiaj. Altfel, cel care va fi observat scurtând traseul marcat de organizatori va primi o penalizare de 3 minute la fiecare scurtătura făcută;

- Deși toate traseele vor fi marcate foarte bine cu bandă de semnalizare vă rugăm ca în cazul în care nu mai vedeti timp de cateva minute banda să vă întoarceți la ultimul marcaj văzut și să continuati de acolo.

- Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice înscrierea și participarea la competiție a sportivilor care au fost depistați pozitiv de către Agenția Națională Anti-Doping sau de oricare altă instituție anti-doping acreditată și apoi au fost sancționați, chiar dacă aceștia au terminat perioada de suspendare;

- Sportivii care au beneficiat de recompense financiare și care vor fi depistați pozitiv și apoi suspendați de către orice instituție anti-doping acreditată în următoarele șase luni de la finalul cursei se angajează să returneze premiile oferite pentru rezultatul obținut.

- Inainte de a veni la Azuga Trail Race powered by JYSK, fiecare participant trebuie sa completeze Declaratia de participare electronica pe propria raspundere. Pentru a ridica kitul Azuga Trail Rae powered by JYSK trebuie să semnati in prealabil Declarația de participare electronica și să prezentați un act de identitate.

- Prin Înscrierea la Azuga Trail Race powered by JYSK participanții acceptă automat și implicit că au citit cu atenție și au înteles pe deplin prezentul Regulament și toate celelalte informații de pe site-ul oficial azuga.trailrace.ro, sunt de acord în totalitate cu acestea, precum sunt de acord să nu aibe solicitări care sa contravină sau sa intre în contradictie cu dispozitiile prezentului Regulament sau a celorlaltor informații prezentate pe site.

- Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe site-ul azuga.trailrace.ro nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor Azuga Trail Race powered by JYSK, iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informatiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.