Masuri de siguranta sanitara pentru participanti

Azuga Trail Race este un eveniment sportiv ce se va desfasura pe 22 octombrie 2022 exclusiv in aer liber, in muntii Baiului, judetul Prahova.

Dat fiind contextul creat de pandemia Covid-19, in conformitate cu prevederile legale cuprinse în Ordinul comun 197 din 02/04/2021, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358, in data de 08.04.2021, echipa organizatoare include in demersurile de organizare a concursului masurile menite sa protejeze persoanele implicate, participanti, sustinatori, voluntari si organizatori, sponsori si parteneri. 

Inainte de eveniment

ATR 2022 trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare a fiecaruia dintre participanti, fie el concurent, organizator, voluntar, sponsor sau partener. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre simptome sau l-a/le-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare şi să nu părăsească locuinţa pentru a veni la eveniment.

Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a evenimentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi, recomandarea noastra fiind utilizarea masinii personale sau a unor microbuze utilizate exclusiv de un grup restrans de participanti in acest scop.

Participanții vor completa inainte de venire si vor aduce la eveniment o declarație pe proprie răspundere care atestă că înţeleg și acceptă riscurile participării la un eveniment de masă în contextul epidemiei actuale de COVID-19.

In timpul evenimentului

Pe tot timpul desfasurarii ATR 2022 toti participantii trebuie să îşi monitorizeze permanent starea de sănătate şi să respecte cu stricteţe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, cum ar fi igiena mâinilor, distanţarea socială, evitarea atingerii ochilor, nasului şi a gurii, respectarea igienei respiratorii, purtarea obligatorie a mastii de protectie pe toata durata evenimentului, dezinfectarea mainilor in zona de start.

Conform ultimelor reglementari sanitare, prezenta spectatorilor este permisa in zona de concurs daca acestia prezinta adeverinta de vaccinare, sau dovada testarii PCR (maxim 72 ore) sau pe cea a testarii rapide (maxim 24 ore). In acest context, pentru accesul in zona de concurs, participantii vor intra impreuna cu insotitorii lor, iar acestia ne vor lasa in acest punct o copie dupa dovada vaccinarii sau testarii, dupa caz.

Kitul sanitar: Toți participanții vor primi un kit sanitar individual care va cuprinde: o mască de protectie, un pachet de  şerveţele pentru igiena mâinilor, o sticluță de gel dezinfectant.

Validarea si ridicarea pachetului de concurs: La vremuri noi, reguli noi, asadar in acest an vom permite, chiar vom recomanda, ridicarea kiturilor de catre o persoana pentru mai multi participanti, cu copie dupa CI si declaratia de participare a celor care nu sunt prezenti.

Startul: La start, purtarea mastii este obligatorie. Concurentii se vor indrepta spre zona de start urmand circuitul prestabilit de catre organizatori. Vor fi se

Finishul si dupa finish: Dupa finish, peste tot in zona de concurs, purtarea mastii este obligatorie.

Depasirile: Pe traseu între concurenți se vor face cu respectarea măsurilor de distanțare, cu păstrarea distanței de siguranță de minim 1 m. Este interzisă eliminarea secrețiilor secrețiilor faringiene și nazale în apropierea altui participant.

Alimentarea: Pentru a ajuta distanțarea între persoane, punctele de alimentare vor fi amenajate cât mai pe lung, cu o distanță de cativa metri între fiecare masă/cort pentru a distanța atât voluntarii cât și concurenții.

În punctele de control, hidratare si alimentare de pe traseu nu vor fi admiși mai mult de 10 participanți concomitent.

Pentru lichide va fi obligatoriu ca participantii sa isi aduca propriul recipient, la punctele de suport putând să se alimenteze din bidoane mai mari, cu ajutorul voluntarilor. Va rugam sa luati serios in considerare acest aspect, nu vor exista pahare de unica folosinta.

Fiecare punct de alimentare va avea stație de dezinfectare înainte de punct cu aproximativ 50 metri, presemnalizat.

Diverse: Toate zonele cu potential de aglomerare vor fi organizate astfel încât să existe un singur punct de intrare și unul de ieșire cu fluxul de persoane desfășurându-se într-o singură direcție.

Toate zonele de eveniment unde vor fi prezente mai multe persoane în același timp (Expo, Ridicare kituri, Start, Finish) vor fi prevazute cu stații de dezinfectare.

Stațiile de dezinfectare vor avea alocate voluntari care vor avea rolul de a verifica și reumple/schimba recipienți cu dezinfectant pe parcursul întregului eveniment.

Va rugam sa pastrati in permanenta o distanţă de siguranţă de minimum 2 m faţă de celelalte persoane prezente, inclusiv în timpul şedinţei tehnice. Va exista personal de securitate care va avea si sarcina de verificare a acestui aspect la fata locului.

Este interzisă eliminarea secrețiilor faringiene și nazale  in public, dat fiind că particulele respective sunt mediul cel mai propice pentru răspândirea SARS-CoV-2.

Echipamentul folosit în timpul evenimentului, după utilizare, trebuie colectat direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură adecvată.

Pentru a limita timpul petrecut de concurenți la zona de expo/predare kituri se vor realiza înscrieri doar online, înainte de eveniment.

Medaliile vor fi ridicate personal de concurenți din locul special amenajat, dupa linia de sosire. Este obligatorie parasirea zonei de finish imediat dupa primirea medaliei.

Premierea se va desfasura langa zona de start, in aer liber, cu personal responsabil pentru mentinerea distantei si purtarea mastii in randul participantilor prin atentionarea acestora in cazul nerespectarii regulilor.

Noi, organizatorii, vom asigura echipamentul de protecţie sanitara (mască, mănuşi) pentru întreg personalul implicat în organizarea competiţiei, vom implementa măsurile de igienizare a mâinilor cu produse biocide avizate/autorizate la intrarea în spaţiul destinat evenimentului pentru toţi participanţii, vom asigura atenţionarea în toate spaţiile folosite de competitori, prin anunţuri scrise/postere informative plasate la loc vizibil, privind regulile de igienă a mâinilor şi igiena respiratorie, practicarea responsabilităţii sociale prin distanţarea socială şi monitorizarea propriei stări de sănătate, vom asigura amplasarea vizibilă a dispenserelor cu soluții dezinfectante, precum și a prosoapelor de unică folosință (din hârtie), vom asigura containere speciale pentru debarasarea materialelor de protecție sanitară (măști și mănuși).

In eventualitatea depistării unui caz suspect de COVID-19, persoana cu simptomatologie specifica va fi izolata intr-un spatiu bine ventilat si care să nu comunice cu alte incinte sau spaţii definite, pregatit in prealabil de organizatori pana la un consult de specialitate/testare/evacuare din zona de concurs.

Se va anunţa imediat eventualul caz suspect către personalul medical aflat la locul competiţiei şi se va informa obligatoriu direcţia de sănătate publică  şi/sau serviciul de urgenţe 112.

Dupa eveniment: 

ATR 2022 trebuie să fie urmat de o procedură de autoevaluare a fiecaruia dintre participanti, fie el concurent, organizator, voluntar, sponsor sau partener. Persoanele care prezintă sau vor prezenta simptomatologie COVID trebuie sa anunte autoritatile sanitare.