ATR L31 DYNAFIT

  • Distanta: 31.8 km si 2190 m diferenta de nivel
  • Categoria: Trail Running, dificil
  • Start: Ora 10:00 de la Baza Partiei Sorica
  • Timp limita intermediar - Baza Partiei Sorica: 20.8km/1330m: 4 ore
  • Timp limita final: 6 ore 30minute
  • Teren: 3 km asfalt, 10 km forestier, 16 km poteca de munte, 2 km de creasta alpina
  • Puncte de sustinere: 10 puncte de sustinere (hidratare, alimentare, orientare)
  • Marcaj: banda de semnalizare si stegulete
  • Experienta montana: obligatorie!

Descriere traseu:

Traseul ATR L31 are o lungime de 31.8 km cu 2190m diferenta de nivel si este compus din 2 bucle, prima de peste 20.8 km alergabila in proportie de 80%, Azuga - peste Vf.Clabucetul Azugii - cabana Susai - Clabucet Sosire Predeal - cabana Garbova - Clabucetul Taurului – Azuga, iar cea de a doua de aproximativ 11 km cu urcare grea pe partia Sorica care continua apoi pana pe Varful Urechea si de acolo coborare lunga si frumoasa in prima parte alpina si apoi pe forestier prin padure.

Startul concursului Azuga Trail Race powered by Jysk se va da la baza partiei de ski Sorica din Azuga. Traseul incepe cu o portiune de plat de aproape 2 km pana la pastravarie de unde continua cu o urcare de 3 km si 600 m diferenta de nivel pana pe Vf. Clabucetul Azugii de unde se coboara catre Stana unde avem primul punct de hidratare la aproximativ 6km de la start.

Coboram ocolind stana prin dreapta spre padure pe poteca larga facuta de ciobani, ne intalnim cu traseul (marcat turistic) folosit in trecut de familia Ceausescu care duce la cabana Susai unde vom avea un punct de revitalizare si control, dupa aproximativ 10 km de la START.

De la cabana Susai coboram la inceput pe Creasta Cocosului ca apoi sa urcam si sa ne intersectam cu partia Cocosul din Predeal. Ajungem astfel la Clabucet Sosire, traseul de concurs face stanga pe langa debarcarea schiorilor, in coborare spre cabana Garbova unde avem un punct de hidratare la putin peste 16 km din cursa. Vine o urcare pana pe Vf. Clabucetul Taurului, iar dupa o coborare frumoasa pe poteci serpuite ajungem din nou la baza partiei Sorica (punct de revitalizare si control) dupa aproximativ 20 km de la START.

Cursa pentru unii de-abia acum incepe! Pentru ca…urmeaza cireasa de pe tort, o urcare grea de aproape 850 m diferenta de nivel si lunga de 5 km! Odata ajunsi sus veti mai avea de coborat inca 5 km si apoi plat 1km pana la FINISH unde spectatorii si prietenii va asteapta cu aplauze.